Zonnepanelen vóór 2013? Vraag alsnog btw terug!

Heeft u vóór 20 juni 2013 zonnepanelen in gebruik genomen? En heeft u de btw over de aanschaf en installatie van deze zonnepanelen nog niet teruggekregen van de Belastingdienst? Vraag dan nu alsnog deze btw terug, ook voor de jaren 2012 en eerder.

De Belastingdienst weigerde btw terug te geven van zonnepanelen die vóór 20 juni 2013 in gebruik waren genomen en waarvoor u te laat (in de ogen van de Belastingdienst) verzocht had om btw-teruggave. De Hoge Raad besliste eind 2017 al dat de Belastingdienst deze btw-teruggaaf ten onrechte weigert. De Belastingdienst moet eigenaren van zonnepanelen namelijk hetzelfde behandelen als andere ondernemers voor de btw.

Het leek erop dat de Belastingdienst de btw voor de periode tot en met 2012 niet meer teruggaf als het verzoek ná 2017 was binnengekomen. Uit berichtgeving van de website van de Belastingdienst komt echter naar voren dat ook voor jaren vóór 2013 de btw voor de zonnepanelen nog teruggevraagd kan worden. Vraag daarom alsnog de btw terug voor zonnepanelen die u tussen vóór 20 juni 2013 in gebruik nam.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top