Even geen geld in kas? Vraag kort uitstel van betaling aan!

De overheid zit u flink achter de broek als het op betalen van belasting aankomt. Als u na ontvangst van een aanslag uitstel wilt voor de betaling, dan kan dat. Het is echter wel zaak dat u snel handelt. Zo kunt u kort uitstel van betaling aanvragen. Door telefonisch contact op te nemen met de Belastingdienst kunt u maximaal vier maanden uitstel van betaling krijgen. De termijn van maximaal vier maanden start al op de dag na de vervaldag van de (oudste) aanslag. Houd hier rekening mee! U ontvangt binnen tien werkdagen een schriftelijke reactie van de Belastingdienst. Als de Belastingdienst kort uitstel verleent, krijgt u hiervan binnen tien werkdagen een schriftelijke bevestiging. Aan het verkrijgen van kort uitstel verbindt de Belastingdienst de volgende voorwaarden:

  • U heeft eerder altijd op tijd aangifte gedaan.
  • Uw totale openstaande belastingschuld bedragen minder dan € 20.000. Bij het vaststellen of deze grens      overschreden is, houdt de Belastingdienst geen rekening met belastingschulden waarvoor aan u uitstel van betaling is verleend in verband met een ingediend bezwaar- of beroepschrift.
  • U heeft op uw naam geen aanslagen openstaan waarvoor dwangbevelen zijn betekend. De Belastingdienst betekent een dwangbevel als u nalaat om tijdig uw belastingschulden te betalen, hier geen uitstel voor heeft verzocht of krijgt en u niet reageert op aanmaningen.
  • Het gaat om een naheffings(aanslag). Doet u bijvoorbeeld een btw-aangifte, maar u kunt die aangifte niet direct betalen. Vraag dan pas uitstel van betaling nadat u van de Belastingdienst een naheffingsaanslag heeft ontvangen.

Heeft u meer tijd nodig? Dan moet u het formulier Betalingsregeling en uitstel van betaling van belasting en/of premie indienen. U kunt dan gelijk een betalingsregeling van maximaal 12 maanden afspreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top